Θέλω να μάθω Γερμανικά

Πρόγραμμα σπουδών Γερμανικής γλώσσας

Λειτουργούν προγράμματα παιδιών, εφήβων, φοιτητών και ενηλίκων. Για αρχάριους και προχωρημένους (επίπεδα A1 - C1).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α1 ΩΣ Β1

Διάρκεια: ως τρία (3) έτη με τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως
Για φοιτητές, ενηλίκους και παιδιά από 8 ετών και πάνω. Τα παιδιά δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις επιπέδου Β1 πριν την συμπλήρωση του 12ου έτους της ηλικίας τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α1 ΩΣ Β1 - ΕΝΤΑΤΙΚΑ

Διάρκεια: 1,5 έτος με τέσσερις (4) ώρες εβδομαδιαίως.
Μόνο για φοιτητές και ενηλίκους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α1 ΩΣ Β1 - ΥΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΑ

Διάρκεια: εννέα (9) μήνες με έξι (6) ώρες εβδομαδιαίως.
Μόνο για φοιτητές και ενηλίκους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Β1 - ΕΝΤΑΤΙΚΑ

Διάρκεια: έξι (6) μήνες με τουλάχιστον (4) ώρες εβδομαδιαίως.
Για έφηβους.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

- Gothe Institut Athen
- OSD/Σχολή Μωραΐτη Αθηνών (αυστριακό δίπλωμα)

Γιατί να μάθω Γερμανικά

Η Γερμανική γλώσσα έχει τους περισσότερους native speakers (76,9 εκατομμύρια) στην Ευρώπη και είναι η 2η πιο διαδεδομένη γλώσσα (μετά τα Αγγλικά). Επίσης, έχει πολλές ομοιότητες και μεγάλο μέρος του λεξιλογίου είναι παρόμοιο με την Αγγλική γλώσσα.

Είναι η επίσημη γλώσσα στις χώρες Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο και Ελβετία.

Η Γερμανία έχει την 3η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και είναι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη. Φιλοξενεί παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρίες, όπως Audi, Siemens, Volkswagen, Adidas, Lufthansa και άλλες. Η πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, θεωρείται η Silicon Valley της Ευρώπης, με πολλές εταιρίες startups και καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επίσης, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ και ο 5ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος παγκοσμίως. Για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο επιχειρηματικό περιβάλλον, η γνώση Γερμανικών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εφόδιο και πλεονέκτημα για εύρεση εργασίας και επαγγελματική ανέλιξη.

Η Γερμανική γλώσσα είναι η 2η πιο διαδεδομένη γλώσσα στις επιστήμες και η 3η πιο διαδεδομένη γλώσσα στην έρευνα. Η γνώση Γερμανικών δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες σπουδών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών, για διεθνείς φοιτητές.

Η Γερμανία - μέσω της Υπηρεσίας German Academic Exchange - προσφέρει μεγάλο αριθμό υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα καλύτερα Γερμανικά πανεπιστήμια, σε διάφορους κλάδους.

Οι σπουδές σε πολλά Γερμανικά πανεπιστήμια είναι δωρεάν, ενώ μερικά Πανεπιστήμια χρεώνουν δίδακτρα ύψους 500€ ανά εξάμηνο. Παράλληλα, το επίπεδο των Γερμανικών Πανεπιστημίων είναι πολύ υψηλό, αφού αρκετά Γερμανικά Πανεπιστήμια ανήκουν στη λίστα των top-100 πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Η Γερμανική γλώσσα έχει συνεισφέρει σημαντικά στις τέχνες. Περίπου 80.000 νέα βιβλία κυκλοφορούν στη Γερμανία κάθε έτος και μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών μεταφράζονται. Αυτό σημαίνει πως μόνο οι γνώστες Γερμανικών αποκτούν πρόσβαση στον σημαντικό αυτό πλούτο γνώσεων.

Η Γερμανία έχει τον μεγαλύτερο παγκοσμίως εξερχόμενο τουρισμό, κάτι το οποίο καθιστά τη γνώση Γερμανικών ως αναγκαιότητα για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τουριστικό κλάδο.